Webrock Ventures och Qred bildar bolaget Brazil Finance Group och offentliggör kapitalanskaffning om 25 miljoner i det nya bolaget för att öka expansionstakten på den brasilianska kreditmarknaden.

Parterna offentliggör idag att man samlar sina brasilianska kreditverksamheter i det nya bolaget Brazil Finance Group. I samband med bildandet har den nya koncernen säkrat 25 MSEK i finansiering från bland andra Atlant Fonder. Kapitalanskaffningen och inrättandet av en koncernstruktur återspeglar gruppens ökade fokus på den lukrativa brasilianska kreditmarknaden.

Brazil Finance Group består i dagsläget av fintech-bolagen Qred Brasil som är specialiserat på företagslån och Lara som via en egen care-now-pay-later-plattform för vårdkliniker tillhandahåller finansieringslösningar för slutkonsument. Båda företagen kommer att fortsätta verka individuellt under sina respektive varumärken. Planen för gruppen är att expandera i fler snabbväxande sektorer såsom till exempel marknaden för solenergi.

I Brasilien har en blomstrande fintech-marknad vuxit fram de senaste åren. Digitaliseringen av kreditmarknaden och en progressiv centralbank har bidragit till framväxten av framgångsrika fintech-bolag som utmanar det traditionella banksystemet genom att erbjuda bättre och billigare lösningar. Med en befolkning på över 210 miljoner människor och en av världens största ekonomier innebär marknaden en enorm potential för Brazil Finance Group att expandera i befintliga och nya sektorer.

Citat Joakim Pops, Webrock Ventures: ”Brazil Finance Group är en viktig del i vår strategi att skapa lönsamma fintech-kreditbolag med stora låneportföljer som ger utdelning till Webrock och våra aktieägare. Med smarta fintech-lösningar ger vi konsumenter och företag möjlighet att få lån till bättre villkor än från traditionella långivare. Vi har jobbat med de här bolagen och den brasilianska kreditmarknaden i ett antal år nu och det uppenbart att om vi bara fortsätter på den inslagna vägen så kommer BFG att bli ett fantastiskt utdelningscase.”

Citat Emil Sunvisson, Qred AB: ”Qred har på kort tid blivit marknadsledare inom automatiserad finansiering för småföretag i Norden och Benelux. Vi har bevisat att vår plattform fungerar internationellt. Nu tar vi nästa steg mot att skala upp verksamheten i Brasilien.”

Se våran press release i Dagens Industry (DI): https://www.di.se/pressreleaser/2023/09/14/pr-kollektivet-webrock-ventures-och-qred-bildar-bolaget-brazil-finance-group-och-offentliggor/

Share this on Linkedin