Webrock Ventures portföljbolag Qred Brasil säkrar 54 MSEK för utlåning till små och medelstora företag

Webrock Ventures portföljbolag Qred Brasil (qred.com.br), en del av Webrocks affärsområde Brazil Finance Group, uppnådde under maj 2024 en viktig milstolpe genom att säkra 54 MSEK från en brasiliansk institutionell investerare. Likviden är avsedd att användas för utlåning till små och medelstora företag i Brasilien.

‘’Qred Brasils framgångsrika finansieringsrunda möjliggör ökad expansionstakt och bekräftar bolagets position som en snabbt växande utmanare på den brasilianska kreditmarknaden. Qred Brasil är ett utmärkt exempel på vår affärsmodell som går ut på att etablera och skala upp innovativa företag i Brasilien i samarbete med ledande nordiska teknikföretag’’, säger Joakim Pops, vd och medgrundare, Webrock Ventures.

Den nyligen genomförda kapitalanskaffningen på 54 miljoner kronor är avsedd för utlåning till små och medelstora företag. Kapitalanskaffningen sammanfaller med en positiv utveckling för kreditmarknadsbolag i Brasilien, vilken kännetecknas av fallande räntor och minskade kreditförluster.

Qred Brasils intäkter ökade med 27,7 procent under det första kvartalet 2024 och den genomsnittliga årsräntan för lånekontrakt uppgick till 90,2 procent under kvartalet, en betydande ökning från 70,4 procent under samma period förra året.

”Vår innovativa affärsmodell skapar en win-win-situation för våra partners, investerare och kunder. Vi strävar efter långsiktiga relationer med våra kunder som en pålitlig kreditpartner och investerar kontinuerligt för ökad tillväxt och kassaflöde”, säger Romulo Pereira, vd, Qred Brasil.

Om Qred Brasil
Qred erbjuder en egenutvecklad AI-driven finansieringsplattform utformad för små och medelstora företag. Med en förenklad onboardingprocess och den extra bekvämligheten med insättningar samma dag, erbjuder Qred ett omfattande utbud av kreditalternativ. Detta ger små och medelstora företag möjlighet att effektivt hantera sitt kassaflöde. Inom olika sektorer är Qred engagerat i att stödja dessa företags tillväxtresa med flexibla finansieringslösningar. Den uppskattade totala adresserbara marknaden överstiger 800 miljarder kronor i lånevolym årligen, vilket omfattar mer än 11 miljoner små och medelstora företag.

Share this on Linkedin