Webrocks portföljbolag FinanZero når 15 miljoner kunder och 50 miljoner låneansökningar

Webrock Ventures offentliggör idag att portföljbolaget FinanZero har uppnått två viktiga milstolpar: 15 miljoner registrerade kunder och över 50 miljoner låneansökningar. Genom att samarbeta med över 70 finansiella institut revolutionerar FinanZero den brasilianska marknaden för lånejämförelser med skräddarsydda lösningar för miljontals brasilianare.

”Vi är väldigt glada över dessa spännande nyheter från vårt portföljbolag FinanZero, ett utmärkt exempel på bolag som tillkommit genom vår framgångsrika venture studio-modell. FinanZeros framgångar visar på styrkan i plattformen och deras engagemang för att tillgängliggöra finansiella tjänster i Brasilien. Vi ser mycket fram emot att fortsätta stödja bolaget i deras fortsatta tillväxtresa”, säger Joakim Pops, vd och medgrundare, Webrock Ventures.

Sedan FinanZero grundades 2016 har bolaget gjort betydande framsteg i att förenkla och demokratisera tillgången till krediter. Genom att samarbeta med ett växande nätverk av finansiella institutioner erbjuder företaget personliga lånealternativ som uppfyller de brasilianska konsumenternas olika behov.

”Vi är otroligt stolta över vad vi har åstadkommit. Sedan starten har vi vuxit från ett till över 70 finansinstitut och erbjuder skräddarsydda lånealternativ som gör finansiering mer tillgänglig för alla brasilianare. Att nå 15 miljoner registrerade kunder och över 50 miljoner låneansökningar är ett bevis på vårt engagemang för innovation och kontinuerlig förbättring i den brasilianska finanssektorn”, säger Olle Widén, vd och medgrundare av FinanZero.

Dessa milstolpar understryker FinanZeros ambition att omdefiniera hur konsumenter hittar och får tillgång till de bästa kreditalternativen. Plattformens fortsatta tillväxt sätter ett nytt riktmärke för kreditlösningar i Brasilien och banar väg för långsiktig tillväxt.

Webrock Ventures ägarandel i FinanZero uppgår till 18,5 procent av rösterna och kapitalet.

Om FinanZero
FinanZero, Brasiliens ledande kreditmarknadsplats för konsumentlån, grundades 2016 av de svenska entreprenörerna Olle Widén och Kristian Jacobsson tillsammans med Webrock Ventures. Plattformen hanterar hela utlåningsprocessen och ger brasilianska konsumenter tillgång till alla relevanta kreditgivare och de bästa erbjudandena genom en enda ansökan. FinanZero behandlar över en miljon låneansökningar varje månad och samarbetar med 70 långivare.

Share this on Linkedin